A weboldal látogatottságának mérése számos módon lehetséges, de általánosságban az alábbiakat szokás használni:

 1. Google Analytics: Ez a Google által készített ingyenes webanalitikai szolgáltatás, amely lehetővé teszi a weboldal tulajdonosai számára, hogy nyomon kövessék a weboldal látogatottságát, az oldalak megtekintését, a látogatók viselkedését, az eladásokat és még sok más fontos adatot. A Google Analytics a legnépszerűbb és legelterjedtebb webanalitikai eszköz.
 2. Webtárhely-szolgáltatók statisztikái: A webtárhely-szolgáltatók általában ingyenesen biztosítanak statisztikai adatokat a weboldal látogatottságáról. Ezek az adatok általában az oldalak megtekintéseinek számát, a látogatók számát, az oldalon eltöltött időt és még néhány alapvető adatot tartalmaznak.
 3. Egyéb webanalitikai szolgáltatások: A Google Analytics-en kívül számos más webanalitikai szolgáltatás is elérhető, mint például a Piwik, a Clicky vagy a Mint. Ezeknek az eszközöknek saját előnyeik és hátrányaik vannak, és különböző funkciókat kínálnak, amelyek a weboldal tulajdonosai számára hasznosak lehetnek.

Összességében a weboldal látogatottságának mérése rendkívül fontos a weboldal teljesítményének javítása és az online marketing stratégia hatékonyságának értékelése érdekében. A fenti eszközök mindegyike hasznos lehet a látogatottság nyomon követésére, és a megfelelő mérési stratégia kiválasztása a weboldal céljaitól és igényeitől függ.

Hogyan lehet nekem Google Analytics szolgáltatásom?

Ha szeretnéd használni a Google Analytics szolgáltatását, akkor követned kell az alábbi lépéseket:

 1. Regisztrálj egy Google Analytics fiókot: Látogasd meg a Google Analytics webhelyét (https://analytics.google.com/) és regisztrálj egy fiókot.
 2. Hozz létre egy új webhelyet a fiókodban: Ha beléptél a fiókodba, akkor hozz létre egy új webhelyet, amelyen szeretnél nyomon követni adatokat. Az új webhely hozzáadása után kapsz egy nyomon követési kódot.
 3. Illeszd be a nyomon követési kódot a webhelyedre: Az általad létrehozott nyomon követési kódot be kell illesztened a webhelyedbe, hogy az adatokat nyomon lehessen követni. Ehhez általában a webhelyed forráskódjába kell beillesztened a kódot.
 4. Ellenőrizd, hogy a nyomon követés működik: Ha beillesztetted a nyomon követési kódot, akkor ellenőrizd, hogy működik-e a nyomon követés a Google Analytics felhasználói felületén. Nézd meg, hogy az adatok megjelennek-e az Analytics-ben, és hogy helyesen jelzi-e a weboldal látogatóinak számát, az oldalmegtekintéseket és az átlagos látogatási időt.

Ezek az alapvető lépések ahhoz, hogy használd a Google Analytics szolgáltatást. A Google Analytics számos további funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek abban, hogy jobban megértsd a weboldalad látogatóit és a viselkedésüket. Ha további segítségre van szükséged a Google Analytics használatával kapcsolatban, akkor keresd fel a Google Analytics támogatási oldalát, ahol részletes útmutatókat találsz.

Hogyan lehet mérni az esetleges konverziókat a Google Analytics segítségével?

A konverziók méréséhez követned kell az alábbi lépéseket a Google Analytics felhasználói felületén:

 1. Hozz létre egy célt a Google Analytics-ben: A célok létrehozása segítségével meg tudod határozni, hogy mely tevékenységek számítanak konverziónak a weboldaladon. Például, ha az oldaladon van egy „Kosárba helyez” gomb, akkor ez a gomb lenne a konverziós esemény. A Google Analyticsben az Adminisztráció fülön létre tudsz hozni egy célt a Webhely célok résznél.
 2. Hozz létre egy konverziós eseményt az oldaladon: Az események segítségével nyomon követheted a felhasználók interakcióit az oldaladon. Például, ha van egy gomb az oldaladon, amelyre kattintva megnyílik egy űrlap, akkor ezt az eseményt követheted nyomon. Az eseményeket az Analyticsben az Események részben találod.
 3. Kövesd a konverziós utakat: A konverziós utak követése segítségével meg tudod határozni, hogy mely oldalakon haladnak át a felhasználók azáltal, hogy konvertálnak. Az Analyticsben az Események részben találod a Konverziós útvonalak opciót.
 4. Nézd meg a konverziós arányokat: Az Analyticsben a Célkonverziók részben láthatod, hogy hány felhasználó konvertált a célok alapján. Itt láthatod az egyes célok konverziós arányát is.

Ezek az alapvető lépések az esetleges konverziók méréséhez a Google Analytics segítségével. Fontos megjegyezni, hogy az esetleges konverziók méréséhez szükséges célok és események attól függően változhatnak, hogy mi a weboldalad célja és milyen funkciói vannak.